וואטסאפ רשמי לעומת וואטסאפ לא רשמי
בואו נבין מה זה וואטסאפ רשמי ומה הוא וואטסאפ לא רשמי ומה ההבדלים ביניהם ?
אז למעשה הכוונה היא לעבודה מול הממשק הרשמי לעומת ממשק לא רשמי.
מה הוא ממשק או API ?
ממשק הוא דרך שבה מערכת מסויימת מאפשרת לתוכנה שנימצאת מחוץ למערכת הזאת לבצע פעולות מסויימות בתוכה. דמיינו שאתם רוצים לבנות צ'אט בוט בוואטסאפ ששולח ועונה להודעות באופן אוטומטי ללא התערבות אדם כלשהו. הבוט למעשה יהיה בנוי כתוכנה שרצה על שרת בענן וכל פעם שהיא תשלח הודעה אל וואטסאפ היא חייבת לפנות אל ממשק כלשהו, שזה כמו דלת או פתח במאפשר לבצע דרכו פעולות כמו שליחת הודעה אל רשת הוואטסאפ.
מאחר ולתוכנה אין גישה אל רשת הוואטסאפ ישירות (בגלל הרשאות ואבטחה של חברת META) חייב להיות "מתווך" באמצע שרק דרכו אפשר לגשת, וזה בדיוק מה שהממשק מאפשר לבצע.
ללא "מתווך" כזה, אין אפשרות לבצע פעולות ברשת בוואטסאפ, לא לשלוח הודעות וגם לא לקבל הודעות.
מהו וואטסאפ רשמי
הממשק הרשמי הוא התוכנה שניבנתה על ידי חברת META או Facebook ( שעברה מיתוג מחדש לשם META בשנת 2021) או ממשק בניבנה על ידי של ספקי פתרונות כמתואר בהמשך.
מאחר וחברת META היא הבעלים של וואטסאפ, הממשק הזה ניקרא רשמי כי הוא פותח על ידי מי שבבעלותו תוכנת המסרים וואטסאפ והוא בעל הזכויות החוקיות והרשמיות לקבוע את המדיניות ואת צורת העבודה דרך הממשק שהוא בנה לצורך התממשקות עם התוכנה הזאת.
כללי המדיניות והחוקים לעבודה מול הממשק הרשמי נימצאים כאן ורצוי לקרוא ולהבין את אופן העבודה הרשמי והחוקי כפי שהוגדר על ידי חברת META.
הממשק הרשמי הנ"ל של חברת META למערכת וואטסאפ ניקרא Cloud API.
אופן העבודה מול וואטסאפ רשמי
ניתן להתממשק ולעבוד מול מערכת או הרשת של וואטסאפ, נכון לכתיבת המאמר הזה, בשתי צורות:
- לעבוד ישירות מול הממשק שתואר לעיל וניקרא Cloud API.
- לעבוד מול מערכות צד ג שניבנו על ידי חברות שקיבלו רשיון מחברת META להתממשק אל המערכת של וואטסאפ. חברה כזאת ניקראת Solution Provider ויש לה רשיון והסכם שותפות עם חברת META. נא ללחוץ כאן כדי לראות את רשימת כל החברות מהסוג הזה.
אם אתם רוצים להתחבר לרשת וואטסאפ ישירות דרך הממשק הרשמי שניכתב על ידי חברת META ולשלוח וגם לקבל הודעות אז צריך לעבוד בצורה 1 לעיל. היתרון הוא שזאת דרך עבודה דרך הממשק הרשמי והיא מאושרת וניתמכת על חברת META. אבל החסרון הוא שצריך לפתח תוכנה שתעבוד דרך הממשק הזה וגם לפתח מערכת שתאפשר יצירה של צ'אט בוטים ואוטומציות אחרות או לרכוש מנוי דרך חברות שונות שפיתחו מערכות כאלה. לא תמיד החברות האלה הן מוכרות ולא תמיד אפשר לסמוך עליהן שהמערכת שהן יצרו אכן תהיה יציבה ללא נפילות ותאפשר כתיבת צ'אט בוטים ויצירת אוטומציות מגוונות ויעילות. יצירת מערכות כאלה מצריכה ידע, זמן פיתוח, ומשאבים. צריך להפעיל שיקול ולבצע סקירת שוק יסודית לפני שניכנסים להתקשרות עם חברות כאלה.אם אתם רוצים לעבוד בצורה המתוארת בסעיף 2, צריך לעבוד דרך ספק פתרונות מורשה כמתואר לעיל. ספקי פתרונות אלה פיתחו ממשק רשמי שמתחבר לממשק מיוחד של וואטסאפ שניבנה בהסכם עבורם, על ידי חברת META. לצורך זה רוכשים מנוי למשל בחברות כמו Manychat או Wati.
להבדיל מאפשרות 1 לעיל חברות אלה (ובעיקר הידועות שבהן) הן בדרך כלל יותר גדולות ומבוססות ובעלות משאבים יותר מהחברות שעובדות לפי אפשרות 1 לעיל, וגם מספקות פתרונות עשירים יותר לעבודה מול וואטסאפ.
עבודה מהסוג הזה היא מומלצת למרות שיש לה חסרנות מסויימים כפי שמפורט בהמשך אבל באופן כללי היא יותר טובה ברוב המקרים מאופן עבודה 1.
היתרונות של העבודה מול וואטסאפ רשמי
בין אם בוחרים לעבוד מול הממשק הרשמי של וואטסאפ באופן עבודה 1 או 2 לעיל היתרונות הם כמפורט למטה. יש להדגיש שחלק מסויים מהיתרונות נובעים מעבודה מול חברות גדולות ומוכרות כספקי שירות מורשים לפי המפורט באופן עבודה 2 לעיל (שכאמור מומלץ לעבוד לפיו).
שרתים יציבים ברוב המקרים, ללא חשש מנפילות או איטיות שמפריעה לשליחת וקבלת ההודעות ותהליכים של צ'אט בוטים ברשת הוואטסאפ. ותמיכה של חברה גדולה בעלת צוות אנשי מקצוע שנותנים שירות מהיר לכל בעיה.
מגוון גדול ועשיר של כלים לעבודה בוואטסאפ כגון יצירת אוטומציות שמוטרגות על ידי מילות מפתח, יצירה של צ'אט בוטים דרך ממשק נוח בסגנון Drag & Drop , ממשק לעבודה מול וואטסאפ עם הרבה נציגי מכירות או שירות בו זמנית, אפליקציה לנייד, כפתורים ורשימות בחירה מעוצבות לשימוש בהתכתבויות בוואטסאפ ובכתיבת אוטומציות וצ'אט בוטים.
אבטחה מקצה לקצה של כל המידע של ההתכתבויות בוואטסאפ שלכם.
עלויות יחסית זולות ביחס למה שהיה נדרש להשקיע כדי לבנות פתרון שמבוסס על אופן עבודה 1 ולכן מומולץ לעבוד מול וואטסאפ באופן עבודה 2 דרך חברה גדולה ומוכרת שיש עליה המלצות מהרבה לקוחות.
סיכוי פחות גבוה לחסימות של מספר הטלפון של הוואטסאפ שבו עושה שימוש העסק שלכם. חשוב להדגיש שבכל מקרה חייבים לעבוד בצורה נכונה מול וואטסאפ כדי למנוע חסימות ולכן מומלץ לקרוא את המאמר המקיף שכתבנו כאן כדי למנוע חסימות ודיווחים.
החסרונות של העבודה מול וואטסאפ רשמי
חובה לבצע אימות ואישור של העסק על ידי ביצוע תהליך דרך ה Business Manager
של Facebook. תהליך זה חייב להיות מבוצע בקפדנות ובמקצועיות כדי למנוע עיכוב של תחילת העבודה מול וואטסאפ. תהליך זה מסורבל ולא נוח ועשוי לקחת בין 48 שעות לשבועיים בכפוף למדיניות של חברת META. ביצוע לא נכון של התהליך יכול לגרום לעיכובים ואפילו חסימות ולכן מומלץ לתת לאיש מקצוע מנוסה לבצע אותו.
נכון לכתיבת מאמר זה יש צורך לרכוש מספר טלפון (נייד או נייח או וירטואלי). ואם רוכשים מספר טלפון נייד למשל אז יש לוודא שלא מותקנת בו אפליקצית וואטסאפ ולא ניתן יהיה להשתמש במספר הטלפון הזה לעבודה מול וואטסאפ. מספר הטלפון הזה יהיה מושעבד לצורך העבודה מול המערכת של וואטסאפ בענן בלבד ולא ניתן יהיה לעשות שימוש בוואטסאפ במכשיר הנייד שיש בו סים עם הטלפון של עסק. יכול להיות שיהיה שינוי בקרוב בסעיף הזה ואנחנו נעדכן כמובן בהתאם.
עבודה לפי חוקים ותקנות שונים שנוצרים לעיתים קרובות מאד על ידי חברת META. אישור תבניות לשליחת הודעות תבנית (רצוי לקרוא את המאמר שלנו כאן כדי להבין יותר טוב יותר על מה מדובר למי שלא מכיר), ועבודה לפי חלון שיחה של 24 שעות. שינויים תכופים ובלתי פוסקים בתקנות מחייבים לעיתים ביצוע התאמות רוחביות שגוררות הרבה עבודה ובדיקות. לדוגמא שינויי בכמות ההודעות תבנית מסוג marketing בוצע בפתאומיות על ידי חברת META בשנת 2024 וגרם לשינויי של כל ההודעות תבנית מהסוג הזה לסוג הודעה אחר כדי למנוע את חסימת משלוח ההודעות ללקוחות או לידים.
תשלום על שיחות לפי חוקים ותקנות שעוברים שינויי לעיתים תכופות על ידי חברת META. נא ללחוץ כאן לפירוט לגבי העלות לפי מדינה. יש לחשב את ממוצע כמות השיחות החודשי כדי להעריך את העלות החודשית שקשורה למשלוח הודעות. נא ללחוץ כאן כדי להבין איך מבוצע התמחור לפי שיחות. בנוסף יש כמובן צורך לשלם תשלום חודשי לספקי הפתרונות שנע בין 10$ ל 100$ בחודש (תלוי בספק שבו בוחרים אבל כאמור מומלץ לעבוד עם ספק לפי אופן עבודה 2 לעיל).
נכון לכתיבת מאמר זה, לא ניתן לשלוח הודעות לקבוצות בוואטסאפ. זה צורך שעשוי להיות מאד חיוני וחשוב להרבה עסקים ולכן יש לקחת את זה בחשבון במסגרת שיקולי בחירת עבודה מול הממשק הרשמי או הלא רשמי.
מהו וואטסאפ לא רשמי
הממשק הלא רשמי הוא תוכנה שניבנתה על ידי חברות שונות ללא אישור כספקי פתרונות רשמיים על ידי חברת META.
חברות אלה פיתחו ממשק שמדמה מכשיר טלפון של משתמש פרטי ושולח דרכו הודעות לנמענים אחרים ברשת הוואטסאפ. עבודה מהסוג הזה לא קיבלה אישור רשמי מחברת META ולכן הוא ניקרא "לא רשמי ". חלק מהחברות שפיתחו ממשק מהסוג הזה הן חברות קטנות ואנשים פרטיים שיש להן פחות משאבים ויכולת לתחזק מערכת יציבה שניתן למסוך עליה בעבודה רציפה וביצירת אוטומציות מול הרשת של וואטסאפ.
למרות זאת יש מספר חברות בתחום שיש להן מוניטין חיובי ויכולת לספק פתרון יציב כגון לדוגמא חברת Green API.
אם עלתה בראשכם השאלה מדוע חברת META מאפשרת את אופן העבודה הלא רשמי ולא חוסמת אותו (כפי שהיא אכן יכולה לעשות בקלות רבה) אז זאת שאלה טובה שאין לה תשובה ברורה. כנראה מעורבים כאן עוד שיקולים מורכבים שאין עניין לפרסם אותם. בכל מקרה העובדה היא שכבר הרבה שנים אופן העבודה הזה קיים ועובד אפילו עוד לפני שחברת META פיתחה את הממשק הרשמי של וואטסאפ ואת אופן העבודה מולו כמתואר לעיל.
היתרונות של העבודה מול וואטסאפ לא רשמי
אין צורך לבצע תהליך מסורבל של אימות ואישור של העסק כמתואר לעיל. יתרון זה מאיץ את זמן העליה לאוויר עם מערכת וואטסאפ עבור העסק. מבוצע תהליך מהיר של סריקת קוד QR כדי לחבר את הטלפון למערכת ומרגע זה ואילך המכשיר מחובר.
עלויות נמוכות יותר כי אין תשלום לפי שיחות כמתואר לעיל אבל חשוב להדגיש שיש תשלום חודשי עבור מנוי למערכת של הממשק הלא רשמי בענן שבממוצע נע בין 12$ ל 24$ לחודש (תלוי במערכת שאותה בוחרים כמובן). אם זאת יש גופים שונים שמוכרים תוכנות להתקנה מקומית לא בענן, במחירים מופקעים של 3000 ש"ח ומעלה בתשלום חד פעמי ללא מנוי. אנחנו לא ממליצים על רכישה של תוכנות כאלה בשום צורה אלא רק על מנוי לממשק בענן כמו Green API.
ניתן לשלוח הודעות לקבוצות וואטסאפ. נושא זה עשוי להיות חשוב וחיוני להרבה עסקים ולכן יש לקחת אותו בחשבון במסגרת שיקולי הבחירה עם איזה ממשק לעבוד בוואטסאפ. חשוב גם לשים לב שבחלק מהמערכות יש מגבלה לכמות החברים המקסימלית בקבוצה למשל ב Green API נכון לכתיבת מאמר זה, יש מגבלה של עד 500 חברים בקבוצה שרוצים לשלוח אליה הודעות. חשוב לברר נושא זה לפני קבלת החלטה עם איזה חברה לעבוד.
ניתן לעבוד בוואטסאפ עם המכשיר הנייד שבו יש את הסים עם המספר של העסק במקביל לעבודה ושליחת הודעות דרך המערכת של הממשק הלא רשמי. יתרון זה מאפשר לעסק להישאר עם אותו מספר טלפון של העסק גם עבור הטלפון הנייד וגם עבור המערכת וצ'אט בוט לתמיכה, שירות לקוחות, תפעול, וכ"ו.
החסרונות של העבודה מול וואטסאפ לא רשמי
קיימת הסתברות יותר גבוהה לחסימות של המספר בגלל עצם העובדה שהמערכות הלא רשמיות מדמות עבודה מול וואטסאפ כמשתמש פרטי לחלוטין ומערכות הניטור של וואטסאפ מתייחסות ברגישות יתר לכל חריגה (למשל אם יש שליחה של כמות הודעות גדולה בבת אחת). אם זאת חשוב להדגיש שבכל מקרה חייבים לעבוד בצורה נכונה מול וואטסאפ כדי למנוע חסימות ולכן מומלץ לקרוא את המאמר המקיף שכתבנו כאן כדי למנוע חסימות ודיווחים.
מאחר ורף הכניסה לאופן העבודה הזה הוא הרבה יותר נמוך מרף הכניסה לממשק הרשמי, יש הרבה אנשים פרטיים, חברות קטנות, וכדומה שפתחו מערכות שעובדות עם הממשק הלא רשמי ולכן צריך לברר ביתר זהירות שאכן מדובר על גופים אמינים שניתן לסמוך עליהם. היו הרבה מקרים של עסקים שבחרו לעבוד עם מערכות ממשק לא רשמי שפותחו על ידי גופים לא מקצועיים מה שגרם לחסימות, חוסר יציבות של שרתים, תקיעות של תהליכי אוטומציה וצ'אט בוטים.
סיכוני אבטחה במידע שעובר דרך המערכות הלא רשמיות בעיקר אם מדובר על גופים לא מקצועיים, חברות קטנות שאין להם משאבים ומקצועיות לפיתוח מערכות כאלה.
קיים סיכוי של ניתוק מספר הטלפון שמחובר למערכת בגלל סיבות שונות ובעקבות זה הפסקה של עבודת המערכת, מה שעסק שחייב לעבוד באופן רציף ברשת הוואטסאפ לא יכול להרשות לעצמו. נושא זה נגרם בעיקר בגופים לא מקצועיים שאין להם את הידע לכתוב מערכות שמונעות מצב כזה.
סיכום ומסקנות
כפי שניתן לראות אין תשובה חד משמעית עם איזה ממשק מומלץ לעבוד.
מה שבטוח הוא שעסק שמעוניין לבנות מערכת בוואטסאפ חייב ללמוד את הנושא בצורה יסודית ומקיפה ולקחת בחשבון את כל השיקולים במאמר זה לאור צורכי העסק.
למשל עסק שחייב מבחינה עסקית לעבוד מול קבוצות בוואטסאפ צריך לשקול לעשות שימוש בממשק הלא רשמי לעומת זאת עסק שפחות צריך את העבודה בקבוצות וואטסאפ אבל חייב פתרון לעבודה של הרבה נציגים בו זמנית מול הוואטסאפ צריך לשקול לעשות שימוש בממשק הרשמי.
חשוב גם להדגיש שהדברים בנושא הזה הם די דינמיים ועם הזמן עשויות להתווסף אפשרויות נוספות לממשק הרשמי וזה יכול לשנות את מערכת השיקולים ולכן כדאי להישאר עם "יד על הדופק" להיות מודעים ולשים לב לשינויים. אנחנו מצידנו מבטיחים לעדכן את המאמר הזה בהתאם.
בכל מקרה לנו יש נסיון רב בעבודה מול שני סוגי הממשקים ואנחנו יכולים לעזור לכם להגיע להחלטה מושכלת שלוקחת בחשבון את צורכי העסק ועוד מגוון שיקולים שחשוב לשים אליהם לב. אתם מוזמנים ליצור איתנו קשר בטופס למטה ונשמח לעזור לכם.